"Nieuwe uitdagingen en een breder functieprofiel"

Boudewijn van den Boom

consultant fieldmanager PM

Business Intellingence is al ruim 17 jaar mijn vakgebied. Ik ben ermee gestart bij Solipsis. Na 7 jaar ben ik overgestapt naar een van onze grote klanten om mijn carrière daar voort te zetten. En nu sinds begin 2017 weer terug bij Solipsis.
Nieuwe uitdagingen en een breder functieprofiel bieden mij een goed toekomstperspectief. Als consultant PM vervul ik een technische, analytische en vooral adviserende rol bij een grote diversiteit aan bedrijven. Bovendien kan ik mijn specialisme uitbreiden door me te verdiepen en certificeren in een scala aan producten.
Door de variatie in het werk blijf ik gemotiveerd en gefocust op nieuwe ontwikkelingen.
Solipsis is een middelgrote organisatie met een drietal businessunits, waarbinnen je absoluut een rol van betekenis kunt spelen.

"Meer verdieping en vrijheid in de Microsoft.Net architectuur."

Eric Goldstein

Senior Software Engineer DM

Als systeemontwikkelaar ben ik bij dochteronderneming IntraData van de Solipsisgroep in 2004 aan boord gekomen op zoek naar beter werkgeverschap en meer vrijheid en verdieping in Microsoft.Net architectuur. Dit heb ik absoluut gevonden! Daarnaast ben ik blij met de korte lijnen en het informele karakter van de organisatie. Het open deuren beleid en de ruimte voor eigen inbreng maken IntraData van de Solipsisgroep voor mij een fijne werkgever.

Op technisch vlak maken de snelle technologische ontwikkelingen het mogelijk ook de software in een korter tijdsbestek door te ontwikkelen dan een aantal jaren geleden. Ik werk nu met moderne tools en er wordt me de mogelijkheid geboden om bij te scholen waar nodig.

"Ik zocht en vond interactie met klanten én gebruikers. "

Emiel Ploeger

Technisch Applicatie- beheerder MS

Doorslaggevende factor voor mij om een jaar geleden voor dochteronderneming Solipsis Managed Services van de Solipsisgroep te kiezen, was de juiste mix van werkzaamheden. Als Applicatiebeheerder krijg je bij Solipsis Managed Services te maken met verschillende klanten die door de vormgeving van de bedrijfsprocessen ook echt een eigen set applicaties hebben. Dit maakt mijn werk extra interessant en afwisselend.

Daarnaast ben ik veel meer dan voorheen bezig met databasebeheer wat me meer vrijheid in mijn complete werk geeft. Bij klassiek vormgegeven bedrijven willen applicatiebeheer en databasebeheer nog weleens gescheiden zijn en zijn daardoor ook de belangen verschillend. Bij Solipsis Managed Services heb je daar zelf meer de verantwoordelijkheid en vrijheid voor om samen met een klant te bepalen wat de gewenste situatie is en daar gezamenlijk een verantwoorde keuze te maken. Ik haal hier erg veel voldoening uit mijn werk!

"Ik sta voor een interessante, technische uitdaging!"

Mikhail Tchesnokov

Senior.Net Ontwikkelaar

Mijn loopbaan hier verloopt zeer positief. Ik heb voldoende vrijheid om mijn eigen ideeën te implementeren en mee te werken aan verschillende applicaties op verschillende niveaus. Met verschillende niveaus bedoel ik echt vanaf de ruwe database tot en met hoe ervaart de gebruiker de userinterface. Dat is precies wat me aanspreekt in deze functie.

Wat ik ook prettig vind aan het werken bij IntraData, onderdeel van de Solipsisgroep, is de vooruitstrevendheid waarmee gewerkt wordt. Er gebeurt best veel op het gebied van web-/mobile-ontwikkeling. Daarom is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Bij vele bedrijven waar ik gewerkt heb was het updaten van ‘technology stack’ vaak moeizaam. Bij Solipsis is het andersom. Het team staat altijd open voor nieuwe ideeën

"Dit is een aantrekkelijk bedrijf om voor te werken."

John Gevers

Consultant Managed Services

In de ruim vier jaar dat ik nu werkzaam ben bij de Solipsisgroep kijk ik terug op vooral een leuke tijd met interessante projecten. Ik ben in afgelopen jaren doorgegroeid van Werkplekbeheerder naar Systeembeheerder en van daaruit naar mijn huidige rol als Consultant Managed Services. Voor de volgende stap is de ‘weg’ ook al uitgestippeld. Ik zocht indertijd een werkgever waarbij ik echt vaktechnisch inhoudelijk kon groeien, dit is zeker gelukt.

Eerder was ik, door mijn functie, veel meer aanwezig op ons kantoor in Zaltbommel waardoor je automatisch ook meer op de hoogte bent van wat er intern reilt en zeilt. Ondanks mijn huidige werkzaamheden op locatie bij relaties blijf ik door de sessies die georganiseerd worden, zoals de kwartaalbijeenkomsten en afdelingsoverleg, tóch goed op de hoogte van alle bedrijfsmatige ontwikkelingen.

"Geen dag met tegenzin naar mijn werk."

Jasper Baijense

Consultant Managed Services

Vanaf mijn indiensttreding in 2007 is er geen dag geweest dat ik met tegenzin naar mijn werk ben gegaan. De groei die ik heb doorgemaakt in mijn functie in de afgelopen 10 jaar - van junior Systeembeheerder naar Consultant Managed Services, onderdeel van de Solipsisgroep, - zorgen ervoor dat ik veel uitdaging ervaar in mijn werk. Ik heb een grote variatie in werkzaamheden en klanten en ben dus vaak op locatie aan het werk. Door de periodieke bijeenkomsten maar ook de afdelingsoverleggen op kantoor raak ik het ‘lijntje’ met mijn collega’s niet kwijt.

Ik vind Solipsis een betrouwbare werkgever met echt aandacht voor de medewerker. Er wordt je voldoende kans geboden om door te groeien wat belangrijk is in deze branche want sneller nog dan een 10 jaar geleden volgen technologische ontwikkelingen elkaar op. Elk trimester worden je persoonlijke doelstellingen besproken en zo nodig wordt er een opleiding of cursus met je geselecteerd.

"Opdrachtgevers kunnen echt vertrouwen op een professionele samenwerking."

Kevin van de Liefvoort

Consultant Business Intelligence/PM

Ondertussen ben ik ruim 1,5 jaar aan boord, een periode die als een sneltrein voorbij is gegaan. Solipsis bood me de kans in deze korte tijd door te groeien naar de functie van volwaardig BI-Consultant en ik heb geen moment spijt gehad deze kans te hebben aangepakt. Met behulp van trainingen en cursussen en begeleiding van een senior Consultant heb ik mijn ambitie waar kunnen maken en werk ik ondertussen aan boord bij verschillende klanten.

Waar ik in het verleden als Database Analist met gegevens bezig was, help ik nu opdrachtgevers hun informatiebehoefte in kaart te brengen. Het leuke aan deze rol is enerzijds de interactie met verschillende organisaties en anderzijds de techniek die hierbij gebruikt wordt om deze informatie te structureren en presenteren. Als mijn werk erop zit weet ik dat de klant beter zal gaan presteren en daar aan bij te kunnen dragen geeft voldoening!

"We willen als bedrijf voorop lopen in techniek, voor ontwikkelaars ‘a dream come true’."

Tjeerd de Haas

senior software engineer DM

Sinds 2009 ben ik aan boord bij Solipsis als software-engineer en presales consultant.
In mijn periode bij Solipsis zijn al verschillende interessante onderwerpen de revue gepasseerd, zoals lifecycle management en digitale ondertekening van wettelijke documenten. Met ons team kunnen we hier dynamisch op inspelen en zo meebewegen met de markt. We willen als bedrijf voorop lopen in techniek, voor ontwikkelaars ‘a dream come true’. Het werken bij Solipsis geeft me daarom veel voldoening. Ik zie dat het product waar ik aan meewerk ook echt daadwerkelijk is gegroeid in de afgelopen jaren.

Naast de groei van een product ben ik ook persoonlijk gegroeid in mijn vakkennis. Ik krijg volop de gelegenheid me hier inhoudelijk te ontwikkelen. Mijn .Net kennis is uitgebreid en ook mijn kunde over databases is inmiddels veel beter dan voorheen.

"Een professionele organisatie met kwalitatief overtuigende dienstverlening, precies waar ik zelf ook voor sta."

Valentijn de Pagter

consultant MS

Sinds 2010 ben ik consultant systeemontwikkeling en systeembeheer bij Solipsis Managed Services.

De Solipsisgroep is een professionele organisatie met een kwalitatief overtuigende dienstverlening, precies waar ik zelf ook voor sta. Eén van de mooie en uitdagende mogelijkheden die de Solipsisgroep je kan bieden is een grote vrijheid in je functioneren. Dit gaat uiteraard ook gepaard met een hoge mate van verantwoordelijkheid. De kwartaalbijeenkomsten en maandelijkse vrijdagmiddagborrel bieden een goede gelegenheid om in een gezellige sfeer in contact te blijven met je collega's.

De werkdruk kan bij projecten of een oplevering bij een klant soms flink oplopen. Door efficiënt te werken en te plannen, de taken goed te verdelen en te prioritiseren voorkomen we dat er structureel overuren gemaakt hoeven te worden. Flexibele en behulpzame collega’s zorgen ervoor dat je er nooit alleen voor staat.

Een essentieel onderdeel van het werknemerschap bij de Solipsisgroep is het verder ontwikkelen van de persoonlijke vaardigheden en het vooraan blijven lopen qua vakkennis. De Solipsisgroep stimuleert dit in de vorm van een studieregeling. Het geeft veel voldoening wanneer een klant na een succesvol implementatietraject tevreden stelt: “Een jaar geleden had ik hier alleen maar van kunnen dromen!”