Arbeidsvoorwaarden

De juiste balans tussen werk, persoonlijke ontwikkeling en vrije tijd vinden we belangrijk omdat onze medewerkers niet stil  moeten komen te staan in hun ontwikkeling. Je krijgt alle ruimte om jezelf te blijven ontwikkelen en door te groeien binnen je functie.

Als ‘Social High Performance’ werkgever biedt de Solipsisgroep al sinds 1984 een professionele werkomgeving in een betrouwbaar en hecht team van specialisten, in deze zin te vergelijken met een ‘familiebedrijf’. We bieden naast deze zeer prettige werksfeer ook gezamenlijke kennisdelingssessies. Hiernaast bieden we je een goed salaris en arbeidsvoorwaarden, inclusief Employee Benefits verzekeringen. Sales- en ICT medewerkers krijgen in principe de beschikking over een leaseauto, weliswaar afhankelijk van de ambulantheid van de functie en/of eventuele andere criteria. Verder is er ook voldoende ruimte om je vak nog verder te ontplooien met de daarbij horende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, vertaald in ons eigen Performance Management Individuels (PMI) welke we 3x per jaar met je scorecarden.

We hanteren een PMI-regeling. Hiermee krijgen onze medewerkers de mogelijkheid om met goed of beter functioneren een bonus te verdienen. De doelstellingen van de Solipsisgroep worden vertaald naar ondersteunende doelstellingen voor medewerkers. Afhankelijk van het bedrijfsresultaat, kan er ook een eindejaarsbonus worden uitgekeerd.

Een bovengemiddelde inzet van individuele medewerkers wordt daarnaast beloond met aandeelcertificaten. We proberen hiermee nog meer de actieve betrokkenheid bij Solipsis te stimuleren en zo kunnen medewerkers op hun beurt weer delen in het bedrijfsresultaat.